منتور کیست؟؟

 

منتور به کسی گفته می شود که وقت و تخصص و 

مهارت خود را صرف هدایت و توسعه یک فرد در 

حوزه ای خاص می نماید.

منتور یاوری است که فردی کم تجربه را با ایجاد فضای 

اعتماد و ایجاد انگیزه در وی راهنمایی کرده و تلاش 

نشان دادن راه صحیح به او و شکوفایی اش دارد. 

ایران با تولید 56 هزار تن کنجد در سال در رتبه شانزدهم دنیا قرار دارد.

 

 ایران با این تولید مقام اول خاورمیانه و منطقه را نیز در اختیار دارد.

سرمایه گذاری بر روی این محصول و مشتقات آن میتواند یکی از 

پتانسیل‌های ایران برای رشد اقتصادی در خاورمیانه باشد.

يزد، قطب محصولات كنجدي كشور!

 

 

برگزاری نخستين رويداد استارتاپي صنعت محصولات كنجدي استان يزد!

ایده‌های خود را مطرح کنید تا پس از ارزیابی به بهترین ایده‌ها جایزه

 داده شود!هر گونه ايده اي از تامين مواد اوليه، تا فناوري توليد، بسته 

بندي و توزيع محصولات صنایع کنجدی قابل ثبت و ارائه در اين 

مراسم خواهد بود.

ضوابط واردات کنجد

 

 واردات کنجد دارای 10 % حقوق ورودی و از مالیات بر ارزش افزوده معاف است.

 چون اولویت 10 می باشد و سود بازرگانی آن دو برابر است و لذا حقوق ورودی آن

 16% ارزش خواهد داشت.برای واردات این محصول مجوز وزارت بهداشت و

 جهاد کشاورزی نیاز است.براساس آمار گمرک واردات کنجد عمدتاً از کشورهای

 امارات متحده عربی، ازبکستان، افغانستان، بنگلادش، پاراگوئه، پاکستان، سودان،

 هند و لهستان است.

 

  

صنایع کنجدی از جمله مهم ترین و موفق ترین صنایع بومی

 استان یزد محسوب می شود و علاوه بر تامین امنیت غذایی و 

توسعه کشاورزی می تواند بخش صادرات صنعتی کشور را توسعه دهد.

 لذا با توجه به هدف برنامه توسعه اقتصادی (جهش صادراتی) به نظر 

می رسد که این صنعت و محور های آن، یکی از اولویت های سرمایه گذاری 

محسوب می شوند. گردش مالی صنایع کنجد نیز بالا است که نوآوری و 

همچنین کاربرد فناوری در آن می تواند تاثیر زیادی بر درآمد کشور 

داشته باشد.

چرا از روغن کنجد استفاده کنیم؟

 

این روزها با افزایش آگاهی افراد نسبت به خواص موادغذایی‌ای مثل کنجد،

 مصرف روغن‌کنجد نیز به‌عنوان یک روغن گیاهی در سراسر دنیا افزایش‌یافته است.

 روغن کنجد از بهترین روغن‌های گیاهی و حاوی اسیدهای چرب دارای چند پیوند 

دوگانه، اسید اولئیک، لینولئیک، پالمتیک، استئاریک، ویتامینE و لیستین است.

 روغن کنجد، به دلیل مرغوبیت زیاد و بو و مزه مطبوع، ملکه روغن‌هاست و این ویژگی‌ها

 به دلیل وجود سزامول در آن است که یک آنتی‌اکسیدان طبیعی محسوب می‌شود و

 مقاومت روغن را در برابر اکسیداسیون بالا می‌‌برد. روغن کنجد روغن مناسب برای

 پخت‌وپز، سرخ‌کردن و روغن سالاد است. روغن کنجد با رنگ روشن نسبت به حرارت

 مقاوم است و برای سرخ کردن مناسب است. این روغن تنها حاوی چربی و منبع غنی

 اسیدهای چرب غیراشباع است. 2/14درصد این روغن چربی اشباع، 7/39 درصد 

چربی تک‌غیراشباع و 7/39درصد چربی چند غیراشباع است. البته در کشورهای 

پیشرفته از روغن کنجد برای تولید مارگارین نیز استفاده می‌شود.

نحوه روغن کشی از کنجد 

 

روغن کشی به دو شکل مکانیکی و به واسطه‌ی حلال انجام می گیرد.

در روش مکانیکی دانه‌های روغنی که از قبل نرم و آماده شده‌اند، توسط 

دستگاه‌های تمام اتوماتیک، تحت فشار بالا قرار می گیرند که این امر موجب

 آزاد سازی روغن از آنها می شود. استخراج روغن با حلال روش دیگری است

 که برای دانه هایی با محتوای روغنی کم انجام می پذیرد. بسیاری از دانه های

 روغنی که روغن زیادی دارند، باید ابتدا توسط دستگاه‌های پرس به روش 

مکانیکی روغن گیری شوند سپس باقیمانده‌ی روغن آنها توسط حلال جدا شود.

ایده شو 20

All Rights Reserved by IDEA20©